Livet med kognitive udfordringer

NEUROFAGLIG ERGOTERAPEUT

På baggrund af stor praksiserfaring med specialiseret neurorehabilitering og neuropædagogik tilbyder jeg ergoterapeutiske forløb, hvor målet er at fremme overskud og trivsel i hverdagen og arbejdslivet.

Jeg har særlig viden om, hvad det betyder at leve med kognitive udfordringer, at mangle mentalt overskud og at “hænge i med neglene” for at få hverdagen til at fungere. Indsatserne tilpasses den enkeltes unikke situation. Der trækkes bl.a. på viden hentet fra neuropsykologi, neuropædagogik, energiforvaltning og sanseintegration.

Jeg tilbyder ergoterapeutiske forløb til mennesker med kognitive følger og mangel på energi ifm.:

  • Senhjerneskade (Blodprop i hjernen, hjerneblødning, hjernetumor mm.)
  • Hjernerystelse
  • ADHD
  • Autisme
  • Stress
Det ergoterapeutiske forløb kan målrettes borger og pårørende i fællesskab/hver for sig eller blot til den ene part.
Indsatsen foregår hjemme hos borger/pårørende eller virtuelt. Se uddybende beskrivelser nedenfor.

Timepris 995 kr.

Kørsel (400 kr./time + 3,79 kr./km)

KOGNITIVE UDFORDRINGER

Når livet skal leves med en skade på hjernen, kan der være mange nye ting at forholde sig til, som først for alvor bliver tydelige, når man kommer hjem igen efter indlæggelse. Jeg er optaget af at hjælpe den ramte og pårørende med at forstå de ændrede behov og adfærd, og hvordan man kan tage højde for dette i hverdagens samspil og aktiviteter. Det samme gør sig gældende, når man lever et liv med ADHD og/eller autisme samt stress.

Mange med kognitive udfordringer oplever:

  • At man ikke kan overskue så meget
  • At være stressfølsom
  • At have let til frustration
  • Tendens til hurtig mental udtrætning
  • Nedsat indsigt i egne udfordringer

 

Der kan være mange oplevelser af, hvad der er udfordrende for lige præcis jeres familie.

Kognitive udfordringer har bl.a. betydning for vores evne til overblik, planlægning, problemløsning, hukommelse, kommunikation, forståelse af sammenhænge, at være omstillingsparat, koncentration, indsigt i egne udfordringer mv. 

Hjernetræthed påvirker bl.a. vores mentale overskud, udholdenhed og tænkning.

 

Kontakt mig for et ergoterapeutisk forløb 

Til mennesker ramt af kognitive udfordringer og hjernetræthed med henblik på at fremme en meningsfuld hverdag og arbejdsliv med plads til overskud og trivsel.

I et ergoterapeutisk forløb tages udgangspunkt i dine oplevede aktivitetsproblemer i hverdagen. Der inddrages bl.a.

  • Psykoedukation – Viden om kognitive udfordringer og hjernetræthed og betydningen af dette i hverdagen. 
  • Tilegnelse af nye mestringsstrategier til at håndtere og kompensere for de “skjulte følger”
  • Energiforvaltning, strukturering af hverdagen og graduering af krav i aktivitet

 

Der tages udgangspunkt i lige netop din situation, udfordringer ønsker og behov. Ved afslutning af hver konsultation, aftales konkrete tiltag, som du kan afprøve effekten af hjemme hos dig.

ENERGIFORVALTNING

Lær at energiforvalte – så du øger dit overskud i hverdagen.

Mange som har fået en skade på hjernen (som følge af blodprop, hjerneblødning, hjernetumor og hjernerystelse) oplever efterfølgende symptomer på hjernetræthed.

  • De primære symptomer på hjernetræthed kan beskrives som hurtigt tab af mental energi, koncentrations- og opmærksomhedsproblemer, varierende træthed og lang restitutionstid
 
  • De sekundære symptomer på hjernetræthed kan bl.a. komme til udtryk som hukommelsesproblemer, øget irritabilitet, lyd- og lysfølsomhed, søvnproblemer, hovedpine, træg tankegang, øget stressfølsomhed, svært ved at tage initiativ og let ved at græde

 

Hjernetræthed er en altomfattende oplevelse af træthed, som er vanskelig at beskrive og forstå for andre, som ikke selv har prøvet det.

 

Ergoterapeutisk forløb:

Via afdækning af individuelle faktorer der har indvirkning på din træthed, lærer du at forstå kroppens signaler og handle på træthedstegn i tide, således at overskuddet i hverdagen og din trivsel øges.

Sammenhængen mellem symptomer og dine daglige aktiviteter og vaner afdækkes. Hvilke aktiviteter og situationer giver eller tager energi. Hvad er energiopladende for lige netop dig?

ARBEJDSREHABILITERING

En ergoterapeutisk funktionsevne- eller arbejdsevne vurdering bidrager til en målrettet tilbagevenden til arbejdsmarkedet. Der vejledes til justering og løbende tilpasning af skånehensyn, krav og arbejdsopgaver i takt med, at du genvinder kompetencer og evner at mestre hverdagen med en tilpas energibalance.

Der inddrages psykoedukation, kompenserende strategier for kognitive udfordringer og energiforvaltning med henblik på at blive afklaret i forhold til, hvordan du kan komme tilbage til arbejdsmarkedet med de skånehensyn, ressourcer, kompetencer og ønsker du har.