Målgruppe
Neuropeut tilbyder rehabiliterende forløb til personer, der er uden for – eller er på vej tilbage til – arbejdsmarkedet. Formålet er at afdække muligheder, ressourcer og arbejdsevne.
På baggrund af stor praksiserfaring med specialiseret neurorehabilitering og neuropædagogik tilbyder jeg ergoterapeutiske forløb, hvor målet er at fremme aktiv deltagelse og trivsel i hverdagen og arbejdslivet.
Jeg har særlig viden om, hvad det betyder at leve med kognitive udfordringer, at mangle mentalt overskud og at “hænge i med neglene” for at få hverdagen til at fungere.
Jeg tilbyder ergoterapeutiske forløb til mennesker med kognitive følger og mangel på energi ifm.:
- Senhjerneskade (Blodprop i hjernen, hjerneblødning, hjernetumor mm.)
- Hjernerystelse
- ADHD
- Autisme
- Stress
Mange med kognitive udfordringer oplever:
- At man ikke kan overskue så meget
- At være stressfølsom
- At have let til frustration
- Tendens til hurtig mental udtrætning
- Nedsat indsigt i egne udfordringer
Kognitive udfordringer har bl.a. betydning for vores evne til overblik, planlægning, problemløsning, hukommelse, kommunikation, forståelse af sammenhænge, at være omstillingsparat, koncentration, indsigt i egne udfordringer, følelsesregulering, omsætte tale til handling mv.
Hjernetræthed påvirker bl.a. vores mentale overskud, udholdenhed og tænkning.
Arbejds-rehabiliterings-forløb
Et arbejdsrehabiliteringsforløb bidrager til en målrettet tilbagevenden til arbejdsmarkedet. Der vejledes til justering og løbende tilpasning af skånehensyn, krav og arbejdsopgaver i takt med, at den enkelte genvinder kompetencer og evner at mestre hverdagen.
Der inddrages psykoedukation, kompenserende strategier for kognitive udfordringer og energiforvaltning med henblik på at blive afklaret i forhold til, hvordan man kan komme tilbage til arbejdsmarkedet med individuelt tilpassede skånehensyn. Der trækkes bl.a. på viden hentet fra neuropsykologi, neuropædagogik, energiforvaltning og sanseintegration.
I et arbejdsrehabiliteringsforløb tages udgangspunkt i konkrete aktivitetsproblemer i hverdagen og på arbejdspladsen. Der inddrages bl.a.
- Psykoedukation – Viden om kognitive udfordringer og hjernetræthed og betydningen af dette i hverdagen.
- Tilegnelse af nye mestringsstrategier til at håndtere og kompensere for de “skjulte følger”
- Energiforvaltning, strukturering af hverdagen og graduering af krav i aktivitet
Ved afslutning af hver konsultation, aftales konkrete tiltag, som den enkelte kan afprøve effekten af.
Såfremt det ønskes, udarbejdes en skriftlig funktionsevnebeskrivelse, der kan bidrage til afgørelse om fremtidigt forsørgelsesgrundlag.
Indsatsen kan foregå i klinik i Sorø, virtuelt samt i borgers eget hjem eller på arbejdspladsen.